Ja oikeen kuvan kanssa taasen.

Mehukkaan kuvan heitin tuosta lähitunturistamme Pallaksesta.  Kutsuvaa, vai...  No tällaista täällä alkaa jo olla.  Ja kohtahan ensimmäiset hiihtiolomalaisetkin saapuvat.  (ja pojalle, joka siellä kaukana Espanjan aurinkorannalla puurtaa, pientä koti-ikävää sieluun... tai sitte ei)    Niin, täytyy tässä kirjoitella ennenkun ne olympiaadit alkavat. Sen aikana saattaa tuo yläkerta olla niin virittäytynyt urheiluun, että keskittyminen pikkuaivoilla varustetulla tuottaa vaikeuksia.

Mutta tuli tuonne entisen kotikuntani palkisille Ruotsin puolelta kaksi todella pahatapaista sutta. Tappamisen ilosta tappoivat aivan kylienkin pinnassa kymeniä poroja. Paistista nappasivat kappaleen ja eikun uuden kimppuun. Yrittivät ajaa ja häätää petoja pois alueelta, mutta ei se onnistu niin vain. Enontekiön kunta on pinta-alaltaan suurempi kuin entinen Uudenmaan lääni. Ei siinä muutama kymmenen kelkkamiestä paljon pysty lujaa liikkuvia susia hollaamaan. Lopulta tappajaiset menivät niin hurjiksi, että anoivat ministeriöltä näiden kahden tappajaksi ryhtyneen ampumislupaa. Ja saivathan ne sellaisen kahdelle sudelle. Monien saarrtosten sun muiden vaikeiden toimenpiteiden ansiosta lopulta viimeviikolla saivat toisen hukan ammuttua.  Toinen siirtyi tuolta Käsivarren alueelta nyt Ounastunturin alueella ja pois varsinaiselta tuhonteko alueeltaan.  Ja miksi tällaisesta kirjoittelen,  koska minulla on poromerkki ja poroja myös tuolla samaisella Käsivarren alueella. (on muyten yksi vanhimmista merkeistyä kyseisessä paliskunnassa) .    Ja huom. Puhutaan että susi tappaa joskus ihan ketjussa porioja ja se johtuu siitä että sitä koko ajan ajetaan takaa.  Mutta nämä sudet tekivät tuhoan ihan täydellisessä rauhassa. Vaihtoivat vain tokkaa yön aikana ja taasen kamalat teurastukset ilman että ainoatakaan kelkkaa tai muuta perässäajajaa olisi teot saattanut aikaan. Kuulemma tällaisia yksilöitä silloin tällöin ilmenee.  No nyt toinen huitelee muilla paklkisilla ja toivotavasti on muuttanut tapansa kun havaitsee että kaverille kävi huonosti.  Minun puolesta säästäköön nahkansa jos ymmärtää elää "ihmisiksi".

Ja kun hjumoriakin juttuun tarvitaan, sanellaan vaikkapa pari blondi sellaista:   Miksi 17 blondukkaa notkui kaljakuppilan ulko-ovella..... koska he tiesivät että täytyy olla 18 ennenkun pääsee sisään.

Ja miksi blondi taittoi jalkansa haravoidessaan lehtiä...... koska hän putosi puusta.....   Sorry kaikille valkotukkaisille,t en terkoittanut juuri sinua. Ja lohdutukseksi kuva....

Hirvenlihat siinä  savvvustuu.