Niin, kuvanpas tosiaan muljautti tähän. Ensin pähkäilin, että ei tämä näppäinlaite oikeen osaa näitä kuvajuttuja.  Ja sitten kun meinasivat sormet ja aivosolut loppua ja ajattelin, että ei tämmöstä sekamelskaa vain minun nuoruudessa....   No nyt se rietas vain jostakin tulla pulahti.  Päivällä kun oline menossa verkoille, päätin ottaa valoisan ja jopa kevättäkin enteilevän otoksen ihan tätä porinaa varten. Siinähän se asumapaikka näkyy kinosten keskellä. 

No verkoille lähdin.  Olen tavallisesti kulkenut verkoilla moottorikelkalla, mutta jokin kumma lapinpörrön vaisto sanoi, että mennäämpäs poikkeuksellisesti potkurilla.  Ja onneksi näin tein.  Nimittäin saavuttuani järvelle huomasin että sinne oli noussut valtavasti vettä.  Sitä ei huomannut ennenkun lähdin kelkkajälkeäni sinne taapertamaan. Juuri ja juuri saappaanvarret riitti.  Jos kelkalla päräytin, niin sinnehän se satojen kilojen moottirilaite olisi "kainaloita myöden" humpsahtanut.   Siinä olis sitten mennyt selät sun muut nikamat... No verkkojen kokeminen sitten oli jo tuttua puuhaa. 

Niin että tulikos sitä kalaa.... No arvasin.  Tulihan sieltä kolme hyvänkokoista siikaa.

Olen innokas lintumies ja lappilaisena tietysti myös riistamieskin.(ja jokainen kunnon jahtimies on luonnollisesti sitoutunut riistanhoitomieskin) Ilahduttavaa oli panna merkille, että todella pitkästä aikaa oli rantarisukkoon ilmestynyt riekkotokan kauniit jälkinauhat. Koivunsilmuja olivat pitkin rantaa piiperrellesään noposteleet.  Riekot ovat koko Lapista olleet todella vähissä. Meillä täällä jopa niin vähissä, että päätimme viime syksynä rauhoittaa sen metsästykseltä Muoniossa.

Mutta viikon kuluttua alkavat ne talviolympialaiset siellä Kanadan länsirannikolla.   Totinen harmi on se kisojen suora lähetysaika.  Keskiyöllä siellä hiihtelevät.  Olen munaskuita myöden urheilun himoseuraaja. Ja sitten riettaat laittavat kisalähetykset yölle....     Kyllä pani vakavasti miettimään.       Mutta liikoja en Suomimitaleita odottele. Veikkaan, että kolme-neljä jos jonkunkaan väristä tulee niin hyvä.  Naisten vesti (siinä ja siinä)  Yhdistetty (erittäin onnistuneella hypyllä) luistelussa (ehkä onnella) ja Poutiaisen Tanja (minusta varmin toivo).  Ruotsi ja Norge ovat paljon meitä edellä nyt.  Valitan.

Mutta lopuksi...      Se oli viimekesä täällä jumalattoman kuiva ja kaikki mahdolliset palovaroitukset päällä. Pari poroväärtiä oli tuolla tunturin laidassa porohommissa ja päättivät keittää kaffit. Noo, tekivät jumalattomat tulet niinkuin suomipoika yleensäkin.  Kylällä palopomo näki kauheat savut nousevan tunturin rinteestä ja lähti joukkoineen pika pikaa paikalle.  Tulivat poromiesten kamalille tulille ja kaamealla huudolla: "Mitä helkkaria te oikeen meinaatte. Nyt on rutikuivaa ja kaikki mahdolliset varoitukset voimassa. Mitä te teette jo tuo tuli teiltä karkaa?"     Pojat ryysti kahvia ja katsahtivat toisiaan ja tarpeeksi mietittyään vastasivat.   "Naaaa, jos se kuule karkaa....MET TEHEMMÄ UUVENT TULET."